Manifest dia d'acció global 20 de juny - Cimera dels pobles Rio+20- Barcelona 

Fa 20 anys es va celebrar la Conferència de la ONU sobre el Medi ambient i el Desenvolupament, a Rio de Janeiro (Brasil) .
  • Per primera vegada es va establir una agenda global per el "desenvolupament sostenible" i convenis internacionals per protegir el planeta i la vida .
  •  Es va adoptar una declaració amb un conjunt de principis que van reconèixer entre altres el dret dels éssers humans a una vida saludable i productiva en harmonia amb la naturalesa, el dret sobirà dels Estats per aprofitar els seus recursos naturals i la seva responsabilitat en protegir el medi ambient, la necessitat d'eradicar la pobresa i de modificar els patrons de consum i producció, el paper que juguen les dones, joves i les comunitats indígenes i tradicionals (Principi 22), per aconseguir el desenvolupament
    sostenible i la protecció del medi ambient.
 Vint anys després , el món és més pobre, més desigual i la degradació ambiental està arribant a extrems irreversibles. Ens trobem davant d'una crisis planetària sense precedents.
  • El nombre de persones desnodrides ha augmentat a gairebé mil milions, una de cada sis persones , principalment dones i nens del camp. L'expulsió de camperols/es i dels pobles indígenes de les seves terres i territoris segueix avançant de manera accelerada. La devastació ambiental, la destrucció de biodiversitat i l'esgotament dels recursos hídrics, la contaminació i la desertificació segueixen avançant de la mà de l'agricultura industrial i l'expansió dels agronegocis, l'explotació minera i de combustibles fòssils. Augmenten les emissions de gasos d'efecte hivernacle i l'escalfament del nostre planeta. La situació actual és resultat del capitalisme global del sistema financer i corporatiu en col·laboració amb la majoria dels Estats
Avui , vint anys després, Nacions Unides convoca una nova Cimera de la Terra a Rio de Janeiro que proposa la Economia Verda que no es altre cosa que més capitalisme , més creixement i més mercat com a sol.lució als problemes de la humanitat i el planeta.

Avui moviments socials de tot els món :camperols, pescadors artesanals , indígenes, dones, joves, ecologistes, organitzaciones de drets humans i socials; ens mobilitzem per denunciar les causes estructurals de la crisi i les falses solucions que la Cimera oficial planteja defensar aquests dies sota L'Economia verda.

Denunciem la farsa de la Cimera i l'intent de legitimar als responsables de la pobresa, injustícia i devastació ambiental -- multinacionals i estats -- aixi com les bases ideològiques del capitalisme .

Denunciem el control empresarial en la ONU i la cooptació de la Cimera per part dels poders financers i corporatius. Montsanto , Exxonmobil o Basf, conegudes per l'impacte ambiental i social de les seves pràctiques, són algunes de les empreses que han participat en el document Economia Verda proposat per la cimera. Denunciem el traspàs de més poder als agents capitalistes

Denunciem que no es possible un creixement infinit en un món finit ,
que la privatització i mercantilització dels mercats son els causants de l'exclusió social i destrucció del Planeta
que la tecnologia no es progrés si deriva en impactes socials i ambientals
que no es possible el capitalisme humà, que no es possible el capitalisme Verd.

S'ha acabat l'engany
no deixarem de lluitar contra l'espoli ambiental
contra l'Economia criminal
contra l'imposició i l'esclavitud social i cultural del capitalisme

La nostra utopia es concreta, necessària i urgent. Camina sobre veritats de denuncia i anunci de una nova societat, plena d'esperança , lliure i humana .
Alianza ¿Economía Verde? !Futuro Imposible!. Con la tecnología de Blogger.

Blogger Templates by Blog Forum